Претрага
[rstr_selector]

Jovan Zekavica osvojio prve svetske bodove u kvalifikacijama za Olimpijske igre

Biciklistička reperzentacija Srbije nastupila je proteklog vikenda na trkama u okviru Euro toura, Grand pri Mađarske i Slovačke. U sastavu reperzentacije nastupili su čačanski biciklisti Jovan Zekavica, Stefan Stefanović i Goran Antonijević.

Jovan Zekavica je osvojio osmo mesto na međunarodnoj trci u Mađarskoj i tri boda u sistemu kvalifikacija za Olimpijske igre 2016. godine. Stefan Stefanović osvojio je 24 mesto, dok Goran Antonijević nije startovao. 

U reprezentativnom sastavu ovog puta nije bilo Marka Danilovića, koji se razboleo po povratku sa trke u Turskoj gde je on osvojio prve svetske bodove. Trka Gran pri Slovačke održana je u Bratislavi a konkurencija je bila veća nego u Mađarskoj jer je na startu bilo 145 takmičara. Svi naši takmičari bili su u glavnoj grupi, ali Jovan Zekavica dobija defekt na 5km do cilja. Posle brzog otklanjanja kvara stiže prvu grupu, ali gubi dobru poziciju za sprint i osvaja 18 mesto, Goran Antonijević je bio 39. i Stefan Stefanović 40.

Prvi nastup na domaćim drumovima čačanski biciklisti imaće 30. maja na prvoj trci za Kup Srbije koja će se održati u Beogradu.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *