Претрага
[rstr_selector]
Stefan Stefanović - pobednik ulične trke

Nove titule i medalje za bicikliste Borca

Juče je u Čačku održano Prvenstvo Srbije u biciklizmu u disciplinama brdska trka i kriterijum u organizaciji Biciklističkog kluba Borac i Biciklističkog saveza Srbije. Pre podne je voženo brdsko prvenstvo sa startom u Beljini, preko Pridvorice, a cilj je bio na vrhu Jelice. U seniorskoj konkurenciji je pobedio takmičar iz Sombora Veljko Stojnić, dok je drugi bio biciklista Borca Marko Danilović ispred Stevana Klisurića iz Partizana.
U kategoriji mastersi B, koji dvostruku pobedu odneli su veterani Borca. Toni Smiljanić je osvojio prvo, a Bojan Vasović drugo mesto. U kategoriji najmlađih biciklista, kod poletaraca  prvo mesto osvoji je Stefan Vučićević, a u kategoriji mlađih kadeta treći je bio Dejan Cogoljević. Dobar rezultat u kategoriji juniora  imao je Veljko Vučićević koji je osvojio četvrto mesto.

Stefan Stefanović pobednik ulične trke 

Ulične trke vožene su tokom popodneva ulicama u centru grada. Seniori su vozili 24 kruga po 1300 metara, gde je svaki treći krug bio bodovni. Posle trećeg bodovanja odvojila se grupa od tri takmičara među kojima je bio Stefan Stefanović i oni su u međusobnom sprintu osvajali naredne bodovne krugove. Stefan Stefanović je pobedio sve preostale bodovne krugove i veoma ubedljivo osvojio prvo mesto ispred Andreja Galovića i Dušana Kalabe iz Partizana.
Juniori su vozili 15 krugova, a ubedljivu pobedu je ostvario  Đorđe Đurić iz Šumadije Aranđelovac. Velika borba vodila se za preostale medalje. Biciklisti Borca su osvajali bodove, ali na kraju nije bilo dovoljno za postolje, tako da je Bogdan Milošević osvojio četvrto mesto. Slična situacija bila je u kategoriji mlađih kadeta, koji su vozili 9 krugova. Dejan Cogoljević je osvajao bodove, ali to je bilo dovoljno za četvrto mesto. U kategoriji mlađih poletaraca Stefan Vučićević je osvojio drugo mesto, a u kategoriji mastersa B drugi je bio je Miroslav Bogdanović.
Pobednicima su medalje predavali predstavnici Biciklističkog kluba Borac, Biciklističkog saveza Srbije i Grada Čačka.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести