[rstr_selector]
Foto: Turistička organizacija Čačka

Održan 18. Ilindanski plivački maraton u Ovčar Banji

U Ovčar Banji je juče održan 18. Ilindanski plivački maraton, koji je prethodno odložen za ovaj datum zbog vremenskih uslova. U Trci zadovoljstva „Borivojeva tabla“ na 500 m učestvovalo je 14 plivača. Najbolji su bili Mia Vukićević iz Novog Pazara u ženskoj, odnosno Aleksa Duduković iz Sombora u muškoj konkurenciji. U trci na 2500 m učestvovala su 33 plivača,  a kroz cilj su prvi prošli Jelena Ječanski iz PK „Vojvodina“ Novi Sad i Lazar Vidić iz PK „Napredak“ Kruševac.

Priznanja dodeljena najmlađim i najstarijim učesnicima maratona

Najbolje plasirani takmičari u apsolutnoj konkurenciji dobili su pehare, medalje, u glavnoj trci i novačane nagrade, a medaljama su nagrađeni i najuspešniji po starosnim kategorijama. Priznanja su dobili i Tara Vujović (2010) iz Ivanjice kao najmlađi učesnik Trke zadovoljstva, Mateja Milenović (2008) iz Kruševca kao najmlađi učesnik maratonske trke i najstariji učesnik maratonske trke Srđan Stefanović (1951) iz Zrenjanina.

Takmičenje je održano u organizaciji PK „Čačak“, Turističke organizacije Čačka i SC „Mladost“, a pod pokroviteljstvom Grada Čačka.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *