Претрага
[rstr_selector]

Zanimljiv biciklistički vikend u Čačku

U subotu, 11. maja, održana je dvadeseta po redu međunarodna biciklistička trka Beograd – Čačak, koja se bodovala i za prvenstvo Balkana.

Na startu trke u Beogradu bilo je 114 takmičara, iz 22 ekipe iz sedamnaest Evropskih zemalja. Pobednik ove jubilarne trke je Matej Mugerli iz Slovenije, drugi je bio Mađar Peter Kusztor, dok je treće mesto zauzeo Tomaž Nose iz Slovenije.

Reprezentacija Srbije je zauzela sedmo mesto, a najbolje plasiran srpski takmičar bio je Ivan Stević. Najbolje plasirani takmičar Borca bio je Marko Danilović, koji je zauzeo 12. mesto, Stefan Stefanović je bio 22. Goran Antonijević 40, a Jovan Zekavica 44.

Što se tiče bodovanja za Balkanske zemlje, titulu je poneo takmičar iz Turske Unalap Recep, drugi je bio Ivan Stević, a treći Kastrantas Charalampos iz Grčke. U ovom bodovanju Marko Danilović se plasirao na 6. mesto. Ova trka računala se našim ekipama za Biciklističku ligu Srbije, a u tom plasmanu pobedio je Ivan Stević iz ekipe OBK Beograd, drugi je bio Marko Stanković iz kraljevaćkog Metalca, a treći Marko Danilović iz Borca. U ekipnom bodovanju prvo mesto je osvojio Radnički iz Kragujevca, drugi je bio Borac, a treći Metalac.

U nedelju, 12. maja, održano je Prvenstvo Balkana u disciplini individualna vožnja na hronometar. U veoma lošim vremenskim uslovima, gde je jaka kiša sve vreme pratila takmičare, titulu Balkanskog prvaka osvojio je takmičar reprezentacije Turske Reis Rasim, drugi je bio Tanovitchi Nicolae iz Moldavije, a treći Grk Sekelaridis Magkoyras Noefytos. Najbolje plasiran takmičar iz Srbije bio je reprezentativac Borca Marko Danilović, koji je zauzeo 11. mesto.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *